top of page

Biografie

Marc: 

Met meer dan 45 jaar beroepservaring kom je al een eind uiteraard, maar specialisaties zijn altijd belangrijk en interessant.

Sinds 46 jaar ben ik gestart met het begeleiden, opvolgen en opleiden van teams in de zakenwereld. Teambuilding, sollicitatietraining, personeelsaanwerving, go-to man bij problemen en noem maar op... daar is alles begonnen.

Ik vond het geweldig om mensen te helpen omgaan met situaties op het werk en hun te motiveren, maar dit was niet genoeg.

Het bleef aan me knagen dat ik er enkel was voor hun professioneel leven, want het maakt niet uit als je spreekt met de directeur of met poetsvrouw... elk heeft zijn situaties waar hij moet zien uit te komen.

Uiteraard was ik getraind om professionele situaties op te lossen, maar er werd ook gezegd dat persoonlijke problemen niet thuishoorden op de werkvloer.

Ik vroeg me altijd af hoe je zomaar je 'problemen' kan thuislaten... steek je ze even snel in de kast voor je vertrekt?

Hoe kon ik mensen 'afschepen' door te zeggen dat persoonlijke dingen thuis dienden te blijven... bijvoorbeeld het verlies van een geliefde, depressie,...Om mijn persoonlijke ambitie te beantwoorden ben ik verschillende trainingen en opleidingen gaan volgen om het nodige inzicht te verkrijgen.

Dankbaar ben ik gestart bij Imed Baatout, een motivator die ik tot op heden nog prijs voor de veranderingen die hij mij teweeg gebracht heeft. Vervolgens door de jaren heen heb ik verschillende trainingen en specialisaties gevolgd bij hem, hypnotherapie bij Aran Consult, Hypnosecentrum, Sheila Granger en Civas, bij CVA Praktische Psychotherapie, Civas Acupressuur en nog verschillende nationale en internationale bijscholingen.

Uiteraard probeer ik nog geregeld nieuwe opleidingen uit en streef ik ook naar een betere versie van mezelf. Ik wil mensen helpen op een zo goed mogelijke manier en gericht op elk zijn/haar individualiteit. Mijn eigen zijn heeft zijn evolutie ondergaan en natuurlijk zal het daar niet stoppen, maar ik weet dat wat ik toen geloofde, nog steeds waarheid is.

Je kan niet zomaar stoppen van denken, voelen en richten op één onderdeel van je leven.

"Streef altijd naar een betere versie van jezelf, nooit naar een andere ik."

bottom of page